Culinary Training Plan

FAZ 1: Oryantasyon

Süre: 1 hafta

Bu Program veya Bu Faz için Tamamlanacak Özel Görevler ve Aktiviteler (Stajyerler için) veya Bu Faz için Eğitim Metodolojisi ve Kronoloji/Müfredat (Eğitim Alanlar için)

Bu aşamada, eğitim alanın sorumluluklarına dair beklentiler ve performans değerlendirme takvimi ele alınacaktır. Konular arasında misafir hizmetleri, standartlar, güvenlik, emniyet, davranış, görünüm ve program politikaları yer alacaktır. Ayrıca, ABD yasalarına ilişkin yasal sorumluluklar, cinsel taciz, Engelli Amerikalılar Yasası, Aile Tıbbi İzin Yasası ve diğer ilgili istihdam yasaları, kuralları ve düzenlemeleri hakkında bilgilendirme yapılacaktır. Eğitim alan kişiye, mülk ve çevresindeki alanlar tanıtılacaktır. Bu tur, alışveriş, yemek, banka, sağlık hizmetleri ve ilgili acil durum alanlarını kapsayacaktır. Ayrıca, turistik yerler ve toplu taşıma güzergahlarına yönlendirme de sağlanacaktır. Eğitim alanlar, tesis tarafından düzenlenen konaklama seçeneklerinden yararlanabilir. Bu konutlar, dört eğitim alan kişinin kaldığı, iki yatak odası ve iki banyolu, eşyalı dairelerdir.

Eğitim boyunca, sahada bir HCMS eğitim süpervizörü eğitim alan kişiye tam destek sağlayacaktır. Bu süpervizör, oryantasyon sırasında sosyal güvenlik numarası başvurusu gibi işlemleri yönetmelerine yardımcı olacak ve ihtiyaç duyulan malzemeleri temin etmelerine destek olacaktır.

Bu Program veya Faz için Belirlenen Özel Amaçlar ve Hedefler

Eğitim alan kişiyi, eğitim sahasına ve program boyunca yaşayacağı şehre aşina hale getirmek.

Bu Program veya Faz Süresince Kazandırılacak Bilgi, Beceriler veya Teknikler

Yeni eğitim alanlar için bir oryantasyon düzenlenecektir. Bu süreçte, şirketin felsefesi, tarihi, politikaları ve prosedürleri tanıtılacaktır. Ayrıca, yerel bölge, cazibe merkezleri ve kültürel yönler hakkında bilgi verilecektir.

Performans Değerlendirme ve Gözetim Yöntemleri

HCMS saha süpervizörü ve departman eğitmeni, eğitim alan kişiyi değerlendirecektir. Eğitim hedeflerinin karşılanmasını sağlamak için sürekli gözetim sağlanacaktır. Eğitim başlangıcında bir temel değerlendirme yapılacak ve bu değerlendirme, son değerlendirme ile karşılaştırılacaktır. Sürekli değerlendirmelerle hedeflerin gerçekleşme düzeyi ölçülecek ve gerekli destek sağlanacaktır.

FAZ 2: Hazırlık

Süre: 16 hafta

Bu Program veya Faz için Eğitim Alanın Rolüne Kısa Bir Bakış

Eğitim alan kişi, müşteri hizmetleri, bütçeleme, maliyet kontrolü, satın alma ve stok yönetimi, muhasebe, planlama, eğitim, güvenlik standartları, sağlık düzenlemeleri, yönetim, hijyen ve denetim gibi temel konularda eğitim alacaktır. Ardından, aşçılık eğitimine geçerek ekipman yönetimi, standart tarifeler, yiyecek hazırlığı ve sunumu konularına odaklanacaktır. Ayrıca, mutfak iletişimi, ekip çalışması, profesyonellik ve kalite standartları gibi beceriler kazanılacaktır.

Bu Program veya Faz için Belirlenen Özel Amaçlar ve Hedefler

Sadece yemek pişirmenin ötesinde, yüksek performanslı bir restoranda çalışmanın gerekliliklerini anlamak ve öğrenmek.

Bu Program veya Faz Süresince Kazandırılacak Bilgi, Beceriler veya Teknikler

Aşçılık eğitimi, iletişim, ekip çalışması, profesyonellik ve kalite standartları.

Performans Değerlendirme ve Gözetim Yöntemleri

Eğitim alan kişiye uygulamalı eğitim, sınıf eğitimi ve destekleyici eğitim materyalleri ile eğitim verilecektir. Departman yöneticisi, eğitim hedeflerini karşılama düzeyini değerlendirecek ve düzenli toplantılarla eğitim alan kişiye geri bildirim sağlayacaktır.

FAZ 3: Yemek Pişirme

Süre: 18–20 hafta

Bu Program veya Faz için Eğitim Alanın Rolüne Kısa Bir Bakış

Eğitim alan kişi, belirlenen tarifeleri uygulayarak yiyeceklerin doğru hazırlanması ve sunumundan sorumlu olacaktır. Ayrıca, gıda stoklarını düzenlemek, hijyen standartlarını sağlamak ve mutfak güvenliğini denetlemekle yükümlü olacaktır.

Bu Program veya Faz için Belirlenen Özel Amaçlar ve Hedefler

Yemek hazırlama, tarifelere uyma ve istasyon standartlarını geliştirmek.

Performans Değerlendirme ve Gözetim Yöntemleri

Eğitim alan kişinin bağımsız çalışma, müşteri taleplerine zamanında cevap verme, ekip çalışması ve yaratıcılık gibi becerileri restoran müdürü tarafından haftalık olarak değerlendirilecektir.

FAZ 4: Şef Eğitimi

Süre: 16 hafta

Bu Program veya Faz için Tamamlanacak Özel Görevler ve Aktiviteler

Eğitim alan kişi, Sous Chef’e asistanlık yapacak ve onun tüm görevlerini gözlemleyecektir. Gerektiğinde Sous Chef yerine geçerek bağımsız kararlar alacak ve tüm rollerde yaratıcılık sergileyecektir.

Bu Program veya Faz için Belirlenen Özel Amaçlar ve Hedefler

Bir şefin tüm görevlerini gölge olmadan bağımsız şekilde yerine getirebilme.

Performans Değerlendirme ve Gözetim Yöntemleri

Departman yöneticileri ile yapılandırılmış değerlendirme toplantıları düzenlenecektir. Eğitim alan kişi, deneyimlerini ve gözlemlerini paylaşma fırsatına sahip olacaktır.

feltom
Felca
EnglishUK
British Council
ialc
UED
Quality English
icef