Ülke: Malta
Program: İngilizce Dil Eğitimi
Okul: ESE Malta
Merhaba
İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi mezunuyum.
Mezun olduğum bölüm için çok iyi seviyede İngilizce bilmem gerektiğinden yurtdışında dil eğitimi almaya karar verdim. Mezun olduktan sonra hangi ülkeye, hangi danışmanlık aracılığıyla gideceğimi araştırmaya başladım. Bu süreçte ELT Kadıköy ofisinden Duygu Hanım ile karşılaştım. Kendisi ile bir çok kez uzun uzun sohbet ettik, tüm sorularıma tüm kafa karışıklığımı gidererek cevap verdi ve beni büyük bir sabırla dinledi.
Daha sonra hangi ülkeye gideceğime karar verme aşamasına geldiğinde Malta’nın benim için en uygun seçenek olduğunu karar verdim. Bu süreçte de Duygu Hanım oradaki tüm okulları bana tek tek tanıttı ve sonra European School of English (ESE) okulunda dil eğitimi almaya karar verdim.
Malta’yı seçmemdeki nedenler öncelikli olarak oradaki tüm halkın İngilizce biliyor olması ve daha sonra diğer ülkelere nazaran Malta dil okulu fiyatları ve yaşam maliyetlerinin daha hesaplı olmadı idi. Ülke ve okul seçimi aşamasından sonra vize işlemlerine başladık her şey o kadar kolay ve hızlı gelişti ki hiç bir sorun yaşanmadan 6 aylık vizemi alarak Malta’daki genel İngilizce dil eğitimi macerama başladım. Şuan 2 aylık programı bitirmiş bulunmaktayım. Bu süreçten sonra iyi ki bu okulu seçmişim diyebiliyorum. Çünkü her sorunuza siz tatmin olana dek tüm hocalar sabırla cevap veriyor. Bununla birlikte aslında Malta’yı seçmemdeki en büyük etkenlerden biride buradaki tüm çalışanlar, öğrenciler, ebeveynler İngilizce bilmekte bu yüzden dışarıda ne istediğinizi kolaylık ifade edebiliyorsunuz.
Aynı zamanda genellikle hafta sonları Malta’yı arkadaşlarımla birlikte geziyorum. Burada ulaşım çok uygun bununla birlikte alacağımız vize Schengen vizesi olacağı için diğer AB üyesi ülkelere de kolaylıkla seyahat edebiliyoruz. Yurtdışında dil eğitimini Malta’da almaya karar veren arkadaşlara burayı gönül rahatlığıyla önerebilirim. Tabi okul ne kadar iyi olursa olsun İngilizcenizi geliştirmek için çok çalışmak gereklidir. Ben bu sürece sıfırdan başlayarak şuan yeni tanıştığım bir arkadaşıma kendimi rahat ifade edebiliyorum, umuyorum ki 6 ay sonunda her şey daha güzel olacak.
Bu süreçte bana destek olan ve buraya geldikten sonra benimle iletişimi hiç kesmeyen ELT ailesine, özellikle Duygu Hanım’a beni her konuda büyük bir sabırla dinlediği için çok teşekkür ederim.