BIRMINGHAM HAKKINDA

Birmingham İngiltere’nin ikinci en büyük şehridir. Sanayi devrimi ile gündeme gelmiş olan şehir, modern sanayinin gelişmesinde öncülük etmiştir. Sanayi alanındaki yenilikler ile birlikte bilim, teknolojik ve ekonomik alanlarında büyük gelişmelerin adımı atılmıştır. 1791 yılında Dünya’da ilk kez üretim yapan şehir olarak adını duyurmuştur. Şehirde bulunan oldukça fazla sayıda küçük imalat atölyeleri bulunmaktaydı. Bu atölyeler ustalık gerektirecek pek çok sanayi üretimi hazırlamaktaydılar. Bu üretimler sayesinde şehir ekonomisini oldukça güçlendirdi.

Birmingham’daki bu sanayi gelişimi ve ona bağlı olarak ekonomisinin gelişmesi politikaya bakış açısını da etkileyerek radikal politika kültürünü yaratmıştır. Birmingham, Britanya demokrasisine ve Britanya ülkesinin merkezi devlet idaresine büyük etkisi olan şehirdir. Günümüzde ise şehir uluslararası ticaret merkezi olarak anılmaktadır.

Birmingham eğitim ile de İngiltere’nin önde gelen şehirlerinden biridir. Londra’dan sonra en büyük eğitim merkezidir. Eğitime önem vermesi ile tabii sonuç olarak kültürel gelişme de şehirde oldukça ön plandadır.

Ayrıca William Shakespeare’in doğup büyüdüğü Startford kasabası, Birmingham’ın güneyinde Avon nehri kıyısında bulunduğu için Birmingham şehrine ayrı bir önem katmaktadır.

BIRMINGHAM'DA YEME İÇME KÜLTÜRÜ

Yeme içme mekanları ile önemli bir gurme merkezi haline gelen Birmingham’da, Avrupa, Uzak Doğu, Karayipler, Amerika’ya ait lezzetlerinde içinde bulunduğu 27 ülkenin mutfaklarından örnekler bulabileceğiniz 200’ü aşkın restoran bulunmaktadır. İngiliz mutfağında öne çıkan lezzetler fazla olmadığı için İngilizler genelde yemek kültürünün oldukça önem verildiği ülkelerin yemeklerini tercih etmektedir. Dolayısı ile İngiliz restoranı bulmak oldukça zordur.

BIRMINGHAM DİL OKULLARI

Birmingham şehri İngiltere’nin eğitime önem veren öncü şehirlerinden biridir. Şehirde bulunan üniversiteler nedeni ile genç nüfus oldukça fazladır. İngiltere’de dil eğitimi almak isteyen öğrenciler, eğitime verdiği önem nedeni ile Birmingham şehrini tercih etmekte zorlanmazlar. Kaliteli eğitim veren dil okulları sayesinde İngilizce seviyenizi hızlı bir şekilde ilerletebileceğiniz gibi İngiliz kültürünü de en hareketli şehirlerden birinde yakından tanıma fırsatı yakalamış olursunuz.

Dil kursları her yıl uluslararası pek çok öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Alanında tecrübeli öğretmeleri sayesinde hızlı bir şekilde İngilizce seviyesini ilerleten öğrenciler, ders dışı zamanlarda da dil okulunun düzenlediği çeşitli aktiviteler ile de eğlenceli vakit geçirebilmektedirler. Şehir turu ile Birmingham’da bulunan tarihi mekanları, müzeleri, kiliseleri, büyük huzur bulacağınız parkları ziyaret edebilirsiniz. Her yıl Dünya’nın birçok ülkesinden dil eğitimi için Birmingham’a gelen öğrenciler birlikte vakit geçirerek İngiliz kültürü dışında birbirlerinin kültürlerini de öğrenme şansı elde ederler.

William Shekespeare’in doğduğu ve büyüdüğü yerin Birmingham’a çok yakın olması, tiyatro’ya ilgi duyan öğrencilerin dil eğitimi için burayı seçmesinde büyük bir rol oynamaktadır.

GEZİLECEK YERLER

Kültürün, eğitimin öne çıktığı Birmingham şehrine oldukça fazla gezilebilecek yer bulunmaktadır.

– Birmingham Sivil Haklar Enstitüsü: Enstitü eğitim ile birlikte insan haklarını desteklemektedir. 1960’lı yıllarda Birmingham sivil haklar hareketi ve insan hakları ile ilgili sergileri günümüzde halen sunulmaktadır.

– Birmingham Sanat Müzesi: Asya, Afrika, Kolombiya, Hindistan, Mısır ve daha birçok kültürün sanatının sergilendiği bu müzede oldukça fazla akit geçirebileceğiniz ambiyans bulunmakta. Resim, Heykel, grafik ve dekoratif sanat eserleri, porselen ve cam ürünler gibi çeşitli eserleri görebilirsiniz.

– Milli Motosiklet Müzesi: Motosiklet tutkunlarının gözdesi haline gelmiş olan bu müze, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Eski tarihlerden günümüze kadar olan motosiklet ile alakalı pek çok parçayı bulabilirsiniz.

– Kalem Müzesi: ilgi çeken ilginç müzelerden biridir. 2001 açılan müze, bu tarihten itibaren pek çok kalem toplamış ve sergilemiştir. Müze içerisinde bulunan Philip Poole odasında kendi kaleminizi yapabilirsiniz.

– Cannon Hill Park: Yaz aylarında eğlenceli birçok aktivite ve park içerisinde süslemelerin yapıldığı yer oldukça büyük bir alana yayılmıştır. Yürüyüş için, bisiklet binmek için ya da aileniz ile birlikte huzurlu vakit geçirebileceğiniz bir alan.

– Aston Hall: 17. Yüzyıldan kalmış kırmızı tuğlaları ile dikkat çeken yapı kentin ilgi çeken mimarilerinden biridir. Hayalet hikayelerinin anlatıldığı Hayalet Turu gibi etkinlikler yapılabilmektedir.

– Street Babtist Kilisesi: 1963 kurulan Babtist kilisesi Ku Klux Klan tarafından bombalandı ve bu olayda 4 kişi hayatını kaybetti. Bu olay sonrası 1964 sivil hakları yasası yürürlüğe konuldu. Toplanan bağışlar ile kilise restore edilerek günümüze kadar gelmiştir.

– Birmingham Hayanat Bahçesi: Birçok türü bu hayvanat bahçesinde görebilirsiniz. Birmingham hayvanat bahçesini önemli kılan özelliği ise kıtalarda nesli tükenmek üzere olan hayvanların bulunduğu yerde ya da Birmingham’a getirilerek koruma altına alınıyor.

– Aziz Philip Katedrali: İngiltere’nin en küçük katedrallerinden biridir. Her katedralde olduğu gibi tavan süslemeleri oldukça dikkat çekicidir.

– Jewellery Quarter: İngiliz mirası olarak adlandırılan pek çok mücevheri burada görmeniz mümkün. Kuyumculara oldukça fazla para kazandırmıştır.

İKLİM

Birmingham’da ılıman okyanus iklimi hakimdir. Ortalama maksimum sıcaklık kış aylarında 21, yaz aylarında ise 6-7 derece civarındadır. Olağanüstü hava artlarına pek rastlanmasa da 2005 yılında büyük hortum meydana gelmiştir.

ULAŞIM

Birmingham şehrinde havaalanı bulunsa da Türkiye’den direkt uçuş bulamayabilirsiniz. Londra havaalanlarından birinden aktarma yapabileceğiniz gibi raylı sistemi de kullanmak mümkündür. Şehirde geniş çaplı bir tren ağı mevcuttur.

 Şehir içinde ise otobüs, bisiklet, motosiklet, tramvay, metro ile ulaşım sağlanmaktadır. Metro ve otobüs için satın alabileceğiniz aylık, haftalık, yıllık kartlar ile ekonomik olarak yolculuk yapmanız mümkündür.

Öğrenciler, çalışan genç kısım ise şehirde ulaşım aracı olarak en çok bisikleti tercih ederler .