Ülke: Kanada
Program: İngilizce Dil Eğitimi
Okul: ILAC Toronto
Merhaba,
Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarım mezunuyum. Mezun olduktan sonra çeşitli ajanslarda tasarımcı olarak çalıştım. Uzun zamandır yurtdışında dil eğitimi almayı düşünüyordum. Yurtdışında lisans eğitimi alan bir arkadaşım bana ELT’yi önerdi. Ben de internette yaptığım araştırmalar sonucunda ELT Yurtdışı Eğitim ile yola çıkmaya karar verdim. Kanada dil okulları öncellikli tercihim oldu ve vize sürecinde belgelerim eksiksiz tamamlanarak 2 hafta içinde olumlu sonuç aldım. Bu aşamada bana yardımcı olan Gülden Hanım ve Efe Beye çok teşekkür ediyorum.
Daha öncesinde yurtdışına turist olarak gitmiştim, fakat ilk defa okyanus ötesinde bir ülkeye gideceğim için çok heyecanlıydım, nasıl olacağı konusunda hiçbir fikrim yoktu ve İngilizcem başlangıç seviyesinde olduğu için çok tedirgindim. Bu süreçte Gülden Hanım’la sürekli irtibat halindeydik.
Toronto’da 7 ay kalacağım için nisan ayında gitmeyi tercih ettim. Toronto’da her milletten o kadar çok insan var ki birçok farklı kültürle iç içeydim ve bu çok eğlenceli bir deneyim oldu benim için. Okulda dersler akıcı ve eğlenceli geçiyordu bu yüzden adaptasyon problemi yaşamadım, öğretmenler çok ilgili ve sıcakkanlıydı kendimi hiç yabancı hissetmedim. Dil konusunda kolayca alıştım ve hiç zorluk çekmedim. Bu konuda Kanadalılar o kadar kibar ki, şehirde size yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Şehir ve yaşam çok rahat, ben okulumun sağladığı olanaklar neticesinde aylık TTC öğrenci kartı çıkartmıştım, ve bu şekilde ulaşım konusunda sıkıntı çekmedim. Yaz ayına denk geldiğim için Toronto’nun birçok aktivitesine şahit oldum. Genelde yaz aylarında şehirde neredeyse her gün etkinlikler ve konserler olur, birçok festivaller ve panayırlar şehirde öğrenciler için mükemmel aktiviteler sağlıyor. Ben Toronto film festivaline denk gelmiştim ve bu benim için çok heyecanlıydı. Bununla birlikte birçok farklı kültürden arkadaş edindim, okulun etkinlikleri diğer öğrencilerle kaynaşma açısından çok etkiliydi, neredeyse hepsiyle hala iletişimimiz devam ediyor.
Yaşadığım deneyimler sonucunda iyi ki Toronto’yu tercih etmişim diyorum ve ELT yurtdışı eğitimin bana sağladığı imkanlardan ötürü kendilerine ve Gülden Hanım’a tekrar teşekkür ediyorum.