GENEL BİLGİLER

Sprachcaffe/Language Plus, 30 yıla yakın bir süredir dünyanın en çok konuşulan dillerini, özenle seçilmiş şehir ve merkezlerde öğrencilerine farklı kültürlerin bir arada olduğu bir ortamda öğretmeyi amaçlayan, dünya çapında bilinen bir dil okulları zinciridir. Sprachcaffe/Language Plus, öğrenilmek istenilen dili, sadece o dilin konuşulduğu yerde öğretmektedir. Bu da yurtdışında dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin gittikleri ülkede sosyal ve kültürel ortamlara rahatlıkla katılmalarını ve yeni arkadaşlar edinerek dil pratiği yapmalarını kolaylaştırmaktadır. İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Almanca, Çince ve Arapça dil eğitimlerde uzman olan Sprachcaffe, okul lokasyonlarını öğrencilerinin yalnızca eğitimleri için değil, sosyal ve kültürel yaşamları için de önemli olan şehirlerden seçmiştir.

Sprachcaffe Dil Okulu, Kanada’da dil kursu almak isteyen öğrencilerin eğitimlerinde konuşma pratiği ilkesi üzerine yoğunlaşan bir okuldur. Öğrencilerine okul veya sınıf yerine bir “konuşma kafesi” ortamı yaratmayı amaçlamıştır ve tüm merkezlerini bu konsepte göre düzenlemiştir. Bu nedenle okulun ismi dil ve konuşma anlamına gelen “Sprach” ve kafe anlamına gelen “Caffe” kelimelerinden oluşmaktadır. Sprachcaffe Language/Plus’ın bütün şubelerinde bulunan eğitmenleri, öğrettikleri dillerin anadilinde konuşan ve üniversite mezunu yetişkinlerden oluşmaktadır. Tüm bu özellikleri ile Sprachcaffe/Language Plus, Kanada’da dil eğitimi almak isteyen öğrenciler tarafından tercih edilen okullardan biri olmayı başarmıştır.

Sprachcaffe/Language Plus’ın Ottawa kampüsü, Kanada’da dil eğitimi alınabilecek en uygun merkezlerden biridir. Muhteşem bir ülkenin başkenti olan Ottawa, doğal hayat ve şehir yaşamının iç içe olduğu bir şehirdir. Ayrıca birçok yaşam kalitesi yüksek olan şehre göre uygun maliyetlidir. Sprachcaffe/Language Plus Ottawa, şehrin tam merkezinde yer almaktadır. Devlet binaları ve kamu kurumlarının yanı başında, ünlü Parliament Hill binasına yalnızca birkaç adım mesafade bulunan okul, birçok eğlence, yeme-içme ve alışveriş noktalarına da yürüyüş mesafesindedir. Kampüs içerisinde maksimum 14 öğrenci kapasiteli, klimalı ve konforlu 10 adet sınıf bulunmaktadır. Kanada’da dil eğitimi için Sprachcaffe Dil Okulu’nu seçen öğrenciler aynı zamanda okulun ücretsiz kablosuz internet hizmetinden yararlanabilir, kampüs içerisinde bulunan ders çalışma alanları ve yemek alanları gibi ortak bölgeleri kullanabilirler.

Kanada dil okulu fiyatları, başvuru, kayıt, konaklama, Kanada vizesi ve buna benzer her konuda aklınızdaki tüm sorular için ELT’den yardım alabilirsiniz. Kanada’da dil eğitimi almaya karar verdiğiniz zaman ELT ile iletişime geçtiğinizde, size özel atanacak danışmanınız, çıkacağınız bu yolculukta sizin en önemli yol arkadaşınız olacaktır. İlk başvurunuzdan Kanada’ya gidene kadarki tüm süreciniz ELT’nin 20 yıllık tecrübesi ile en profesyonel şekilde planlanacaktır.

SPRACHCAFFE OTTAWA DİL OKULU FİYATLARI

Kanada’da İngilizce dil eğitimi ücretleri, İngilizcenin konuşulduğu diğer ülkelere oranla oldukça uygundur. Kanada, yurtdışında dil eğitimi almak için tüm masrafları hesaplandığınızda en uygun seçeneklerden biri olarak karşınıza çıkmaktadır. Sprachcaffe Language/Plus, uygun İngilizce kursu ücretleri, çeşitli dönemlerde yapılan kampanyaları ve ELT öğrencilerine özel yıl boyu %30’a varan indirimleri ile Kanada dil okulları arasında ön plana çıkmaktadır. 

SUNULAN PROGRAMLAR

Kanada dil okulları arasında önemli bir yere sahip olan Sprachcaffe/Language Plus, Ottawa kampüsünde öğrencilerinin ihtiyaçları ve hedefleri doğrultusunda farklı programlar ve kurslar oluşturmuştur.

Standart Kurs

Sprachcaffe/Language Plus tarafından oluşturulan ve en çok tercih edilen kurslardan biri olan Standart Kurs’ta Kanada’da İngilizce eğitimi almak isteyen öğrenciler esnek başlangıç tarihleri ve istedikleri hafta sayısı kadar eğitim alabilmektedirler. Haftalık ders sayısı 20’dir ve her bir dersin süresi ortalama 45’er dakikadır.

Yoğun Kurs

Bu program; Standart Kurs’ta olduğu gibi öğrencilerin okuma, konuşma, yazma ve dinleme yeteneklerini geliştirmek için oluşturulmuştur. Teorik eğitimin yanı sıra konuşma pratiğine de daha fazla zaman ayrılabilen Yoğun Kurs’ta haftalık ders sayısı 30 derstir ve verilen dersler birçok programda olduğu gibi ortalama 45 dakika civarındadır.

Sınav Hazırlık Kursu

Sprachcaffe/Language Plus’ın kariyer ya da akademik amaçlı bir sınav sertifikasına ihtiyacı olan öğrenciler için oluşturduğu sınav hazırlık programlarına katılabilmek için en az orta düzeyde bir İngilizce seviyesine sahip olmak gerekmektedir. Her bir dersin ortalama 45 dakika sürdüğü sınav hazırlık kurslarında haftada 20 veya 30 ders almak mümkündür. Bu programda öğrenciler Cambridge Certificate, IELTS, TOEFL, D.E.L.E. ve D.E.L.F. gibi sınavlara hazırlık yapmaktadırlar.

Yukarıda yer alan kurs türlerinin dışında Sprachcaffe/Language Plus’ın Ottawa kampüsünde “Part-Time Kurs”, “Standart Plus Kurs”, “Süper Yoğun Kurs”, “Akademik Yoğun Kurs”, “Akademik Süper Yoğun Kurs” gibi kurs türleri de Kanada’da dil eğitimi almak isteyen öğrencilere sunulmaktadır.

VİDEO

SOSYAL AKTİVİTELER

Kanada’da dil kursuna gelen öğrenciler yalnızca verilen eğitimlerden değil, sunulan imkanlardan ve sosyal aktivitelerden de oldukça memnunlar. Sprachcaffe/Language Plus, İngilizce eğitimi için Ottawa şehrini tercih eden öğrencilerine eğitim alırken aynı zamanda boş zamanlarını değerlendirebilecekleri ve İngilizce pratiği yapabilecekleri sosyal bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.

Kanada’da İngilizce eğitimi için Sprachcaffe/Language Plus’ı seçen öğrencilerin katılabilecekleri popüler aktivite ve etkinliklerden bazıları; Ottawa şehir turu, Quebec şehri gezisi, Montreal şehir merkezi turu, Toronto ve Niagara Şelalasi gezisi, Futbol ve basketbol maçları, Bowling, Rafting, Karaoke partisi, Rideau Kanalı’nda paten etkinliği şeklinde sıralanabilir.

KONAKLAMA

Kanada’da İngilizce eğitimi almak için Ottawa şehrine gelen öğrenciler konaklama konusunda herhangi bir problemle karşılaşmamaktadırlar. Sprachcaffe/Language Plus, öğrencilerine Ottawa şehrine 2 farklı konaklama seçeneği sunmaktadır;

Aile Yanı Konaklama

Ottawa’da konaklama için aile yanını seçen öğrenciler tek veya çift kişilik odalarda, İngilizce konuşabilen ailelerin yanlarında kalmaktadırlar. Düzenli olarak okul tarafından denetlenen bu aileler, misafir ettikleri dil okulu öğrencilerine tüm imkanları sunmaktadırlar. Aile yanı konaklama seçenekleri yemekli veya yemeksiz olabilir. Öğrencilerin misafir olarak konaklayacağı evler okul kampüsüne 30-45 dakikalık mesafelerde bulunmaktadırlar.

Öğrenci Yurdu

Kendilerine daha fazla özgür bir ortam yaratmak isteyen ve bağımsız olarak yaşamak isteyen öğrenciler tarafından tercih edilen öğrenci yurtları ortak kullanımlı banyo ve mutfakları ile birlikte tek kişilik ya da iki kişilik oda seçeneklerine sahiptir. Ücretsiz kablosuz internet ve televizyon gibi imkanların bulunduğu yurtlar, okul kampüsüne 15-20 dakikalık mesafelerde bulunmaktadır.

OTTAWA ŞEHRİ

Ottawa, Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı, ülkenin en büyük ve kalabalık altıncı şehri ve aynı zamanda ülkenin başkentidir. Ülkenin yönetildiği parlamento binası, bu şehirde yer almaktadır. 19.Yüzyılın ilk başlarında “ByWard Market” adıyla bilinen bölgenin etrafında insanların yerleşmeye başladığı Ottawa, “Bytown” adıyla tarımsal bir bölge olarak büyümeye başlamış, ilerleyen senelerde balıkçılık ve çeşitli ticari faaliyetlerin artmasıyla gittikçe önemli bir şehir halini almaya başlamıştır. 19. Yüzyılın ortalarından itibaren çevresinde açılan kereste fabrikaları ve kürk ticareti nedeniyle zenginleşmeye başlayan şehrin nüfusu ve istihdam kapasitesi de artmaya başladı. Ottawa’nın sahip olduğu yüksek seviyede yaşam kalitesi, şehri Kanada’nın ve dünyanın önde gelen kentlerinden biri konumuna getirmiştir. Dünyada yer alan diğer ülkelerin başkentlerinden farklı olarak oldukça yeşil, doğa ile iç içe ve sakin bir yapıya sahiptir. Kalabalık, işsizlik, trafik, kirli hava, yüksek binalar ve gri sokaklar gibi olumsuz kavramlar Ottawa şehri için geçerli değildir. Dünya başkentlerinin aksine oldukça sakin ve yaşanabilir bir kent durumundadır.

Başkent olması özelliğinin yanı sıra kültür ve sanat şehri olarak da tanınan Ottawa, ünlü parkları ve müzeleri ile her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Kış mevsimleri her ne kadar soğuk geçse de, bu duruma alışkın olan şehirde her mevsim yapılabilecek aktiviteler ve etkinlikler mevcuttur. Dünyanın en büyük buz patenine sahip olan Ottawa şehri, şehrin merkezinde yer alan Rideau Kanalı’nın kış mevsiminde donması sebebiyle, buz üstünde paten ve kayak yapmak isteyen turistlerin akınına uğramaktadır. Rideau Kanalı dışında Ottawa’da gezip görülebilecek yerler; Parlamento tepesi, Kanada Ulusal Sanat Galerisi, Kanada Doğa Müzesi, Kanada Havacılık Müzesi, Ottawa Belediye Binası, Dünya Döviz Plazası, Place de Ville, Bytown Müzesi, Jacques Cartier Parkı ve Barış Kulesi olarak sıralanabilir. Kanada’da İngilizce eğitimi almak isteyen öğrenciler için Ottawa şehri en iyi seçenekler arasında yer almaktadır.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ ORANI

Kanada dil okulları arasında tercih edilen okullardan biri olan Sprachcaffe dil okulu, her yıl birçok farklı ülkeden gelen binlerce öğrenciyi Kanada’nın 4 farklı şehrinde yer alan kampüslerinde ağırlamaktadır. Farklı yaş grupları ve farklı kültürlerden öğrencilerin İngilizce eğitimi aldığı Sprachcaffe/Language Plus, her yıl binlerce öğrenciyi mezun etmektedir.

SOKAK GÖRÜNTÜSÜ

HARİTA