GENEL BİLGİLER

1973 yılında kurulmuş olan ATC dil okulu, kurulduğu tarihten bu yana dünyanın dört bir yanından gelen her yaştan öğrenciler için kaliteli İngilizce dil eğitimi sunmaktadır. İrlanda’da, Bray ve Dublin’de ve bir tanesi Winchester, İngiltere’de şubeleri bulunmaktadır. Buna ek olarak, İrlanda genelinde yaz okulu programlarında en iyi hizmeti sunan okullardan bir tanesidir.

ATC dil okulları, EAQUALS, MEİ, British Council ve English UK dahil olmak üzere uluslararası eğitim sektörünün önde gelen derneklerin üyesidir ve akredite bir okuldur.

Kapsamlı bir eğitim programı sunan bu okulda öğrencilerin ihtiyaçlarının her zaman kaliteli bir şekilde sağlanması için oldukça çaba sarf edilmektedir. Öğrencilerin dil becerilerini etkili bir ortamda geliştirmelerine yardımcı olmaktadırlar.

Dublin havaalanından okula olan uzaklık 12 km ve Trinity College’a yürüyerek ortalama 10 dakikada ulaşılabilmektedir. Okuldaki derslere katılım sağlayabilmek için gerekli olan minimum yaş sınırı 17 olup, okulda toplam 16 sınıf ve her sınıfta ortalama 12 ile 15 kişi eğitim almaktadır.

Okulda eğitim veren öğretmenler son teknolojileri kullanır ve sınıflarda akıllı tahtalar yer almaktadır. Öğrencilerin boş zamanlarında kullanımına açık olan dinlenme alanı, mutfak faaliyetleri için bir alan ve ücretsiz wi-fi sunulmaktadır.

FİYAT TABLOSU

40 yıldır hizmet veren ATC dil okulları, İrlanda’da uygun dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için %15 e varan indirimlerle oldukça kaliteli hizmet vermektedir. Türk öğrenci oranının oldukça az olduğu bu okulda, öğrencilerin bütçesi de düşünülmüş ve herkese uygun fiyatlar sunulmuştur. Konaklama konusunda da farklı opsiyonlar ve ortalama fiyatlar ile hizmet veren ATC Dublin dil okullarının promosyonlu fiyatları için size en yakın ELT şubesi ile irtibata geçebilirsiniz.

SUNULAN PROGRAMLAR

Genel & Yoğun İngilizce

Bu program kendi içinde de farklı kurslara ayrılmaktadır.

Genel İngilizce 15 Saat

Genel İngilizce programının ilk kurs türü olan bu program haftada 15 saattir ve öğrencilerin dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini geliştirmek için tasarlanmıştır. Her seviyeden öğrenci bu programa katılım yapabilmekte ve kendini daha yukarıya taşıyabilmektedir.

Genel İngilizce 20 Saat

Genel İngilizce 20 programında öğrencilerin alacağı haftalık ders saati 20’dir. Bu program öğrencilerin dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini geliştirmek için tasarlanmıştır. Öğrenciler her Pazartesi bu kursa başlayabilmekte ve en alttan en ileri seviyeye kadar tüm seviyelere yıl boyunca eğitim verilmektedir.

Genel İngilizce 26 Saat

Yoğun İngilizce olarak geçen bu kurs türü öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanmıştır. Yoğun kurs haftada 26 saattir ve Genel İngilizce 20 programına ek olarak haftada 6 saat daha öğrenciler için özel becerilere odaklanır. Kısa zamanda daha hızlı ilerleme kaydetmek isteyen bireyler bu kursu tercih edebilirler.

Birebir Kurslar

Bu program, öğrencinin özel ihtiyaçlarını karşılamak ve eksik noktalarını tamamlamak için özel olarak tasarlanmış bir kurs türüdür. Örneğin bankacılık ve finans, sigorta, hukuk, tıp, eğitim, pazarlama vb.  alanlarda Genel kursa ek olarak, öğrenciler bu alanlarda kendi ihtiyaçları kadar ders satın alabilirler.

Sınav Hazırlık Kursları

Uluslararası geçerliliği olan ve öğrencilerin özel olarak hazırlanmak istediği FCE, CAE, TOEIC ve IELTS sınavları için oldukça detaylı olan bu kurs türü, sınavlara göre bazı kriterleri de beraberinde getirmektedir.

Örneğin, FCE sınavına yönelik teknikleri sunan bu kursa katılım sağlamak isteyen öğrencilerin minimum B2 düzeyinde dil yeterliliği sağlama şartı bulunmakla birlikte kurs başlangıcı belirli dönemlerde ve maksimum 12 hafta olarak öğrencilere sunulmaktadır. Gerekli sınav teknikleri ile birlikte yazılı ve sözlü eğitime odaklanan The Cambridge Advanced Exam yani CAE ise minimum C1  düzeyde öğrenci kabul etmektedir. IELTS ve TOEIC sınavları ise yine belli düzeyde dil yeterliliği istemektedir.Hepsinin odak noktası sınav teknikleri ve öğrencileri sınava en doğru şekilde hazırlamak olup, giriş kriterleri ve başlangıç tarihleri ile eğitim süreleri değişkenlik göstermektedir.

Teacher Training

Bu programın temel amacı İngilizce öğretmenleri ve öğretmen adayları için doğru tekniklerle İngilizce öğretmeyi esas almaktır. Ana dili İngilizce olmayan kişiler için uygun bir programdır. Öğretme becerilerini geliştirmek ve kişisel dil yeteneklerini geliştirmek üzerine kurulu bir programdır. Programa katılım yapabilmek için belli bir dil yeterliliği olması zorunludur.

VİDEO

SOSYAL AKTİVİTELER

ATC Dublin dil okulu, öğrencilere okul sonrası sosyal programlar düzenlemektedir. Dil pratiği yapmak ve öğrencilerin sosyalleşmeleri için her detayı düşünen bu okulun programlarında yer alan etkinlikler oldukça kapsamlıdır. Galway, Cork ve Belfast Wicklow Dağları, Guinness Store House, Kilmanham Gaol, İrlanda Ulusal Müzesi ve bunların yanı sıra bowling, sinema, İngilizce konuşma atölyeleri gibi çeşitli etkinlikler öğrencilere sunulmaktadır. Dublin’de dil eğitimi alan öğrenciler, boş zamanlarında ücretli ya da ücretsiz olarak düzenlenen bu etkinliklere katılım sağlamalı ve dillerini geliştirmek adına ellerinden geleni yapmalıdır.

KONAKLAMA

Aile Yanı Konaklama

İrlanda’da dil eğitimi alan öğrencilerin en çok tercih ettikleri konaklama türlerinden bir tanesi aile yanı konaklamadır. Dublin ve İrlanda kültürünü en yakından tanımak ve bolca pratik yapmak isteyen tüm öğrenciler aile yanı konaklamasını tercih etmelidir. Tüm ev sahibi aileler okula kolaylıkla ulaşılabilecek mesafelerde yer almakta ve genellikle toplu taşıma ile 30 ila 60 dakika arasında bir mesafede bulunmaktadır.

Apart Konaklama

ATC Dublin dil okulu, Dublin’de dil eğitimi alan öğrencilere kendi özel alanlarını sunmak adına oldukça konforlu apart konaklamalar sunmaktadır. Bu konaklamalar ile okul arasındaki mesafe yürüyerek 20 dakikadan daha az sürmektedir. Konaklama için minimum yaş sınırı 18’dir. Özel banyolu odaları bulunan apart konaklamada, paylaşımlı bir mutfak ve oturma alanı bulunmaktadır. Öğrencilerin spor faaliyetlerine de olanak veren bir spor salonu, 24 saat güvenlik, ücretsiz wi-fi ve çamaşır odası bulunmaktadır.

Öğrenci Rezidansı

ATC, University College Dublin ve National College kampüsünde yaz aylarında yetişkinler için ek konaklama imkanı sunmaktadır. Modern dizayn edilmiş özel banyolu odalar ve ortak mutfak ve oturma alanı ile öğrencilere oldukça konforlu bir konaklama sunar.  UCD Dublin şehir merkezine 4km mesafede ve okula 15 dakika uzaklıkta, NCD ise 20 dakikada uzaklıktadır.

DUBLIN ŞEHRİ

Dublin, Ortaçağ’dan beri adadaki en büyük şehirdir. İrlanda’nın başkenti olan bu şehir, 1,5 milyondan fazla nüfusu ile yeşillikleri ve doğası ile ünlü bir başkenttir. Dublin’i Kuzey ve Güney taraflarına ayıran Liffey Nehridir. Dublin canlı gece hayatı, geleneksel pub kültürü, müziği ve sıcakkanlı halkı ile zaman geçirmek için harika bir şehirdir. Avrupa’nın en büyük parkı olan St. Stephens Green ve Phoenix Park’tır Dublin şehrinde yer almaktadır. Phoenix Park, muhteşem doğası ve yeşillikleriyle birlikte tüm gün vakit geçirilebilecek bir alandır. Öğrenciler Dublin Hayvanat Bahçesini de bu parkta ziyaret edebilmektedir.

Ayrıca Dublin Kalesi, Arkeoloji Müzesi, Guinness Storehouse, Trinity College ve Modern Sanatlar Müzesi görülecek yerler arasında ön planda yer almaktadır.

Para birimi olarak Euro kullanılan bu başkentte uzun dönem dil okulu öğrencileri çalışma imkanı ile kendi yaşam masraflarını karşılayabilmektedir. Schengen vizesi ile ülkeye giriş yapılamaz ve buraya gelmek isteyen herkes İrlanda vizesine başvurmak zorundadır. Havaalanı şehir merkezine ortalama 10 km uzaklıktadır. Mayıs ve Ağustos arasındaki aylar Dublin’i ziyaret etmek için en uygun aylardır. Genellikle yıl boyu yağış alan bu şehir, kış aylarında dahi çok düşük sıcaklıklara ulaşmaz, en düşük ayların ortalaması 3 derece civarındadır.

Ulaşım çoğunlukla bisikletler ile sağlanır. Uzun mesafelerde ise otobüs ve tramvay kullanılmaktadır. Bunun için öğrencilere yönelik bilet opsiyonları sunulmaktadır.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ

SOKAK GÖRÜNTÜSÜ

HARİTA