GENEL BİLGİLER

Rusya’da genelde başkent Moskova’da yer alan üniversiteler ön plana çıksa da esasen Kazan, Novgorod ya da Petersburg da son derece cazip üniversite şehirleri olarak kabul edilir. Hatta bu şehirlerdeki kampüs ortamının daha verimli olduğu, öğrencilerin adaptasyon sürecinin daha iyi olduğu düşünülür.

Novgorod şehrine geldiğinizde hem keyifli bir üniversite ortamı hem de oldukça cazip bir şehir yaşamı bekliyor olacaktır. Buraya başvuru yapmadan önce Rusça dil eğitimi almanız uyum sürecinizi daha da kolaylaştıracaktır. Rusya’da üniversite eğitimi için bir başvuruda bulunmadan önce profesyonel bir destek alabilir ve bu sayede olası aksiliklerin önüne geçebilirsiniz. Novgorod şehrinin en çok beğenilen üniversitelerinden biri olan Nijniy Novgorod Devlet Dilbilimi Üniversitesi’nde eğitim almayı başaran şanslı kişilerden biri olmak adına rehber niteliğindeki bu içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

ÜNİVERSİTE HAKKINDA

Nijniy Novgorod Devlet Dilbilimi Üniversitesi Rusya’nın en eski üniversiteleri arasında yer alır. 1917’de kurulan üniversite, dünyanın her ülkesinden gelen uluslararası öğrencileri ile eğitimde global bir marka olmayı başarmıştır.

Rusya’da özellikle dilbilimi alanında eğitim almak isteyenlerin rahatlıkla tercih edebileceği üniversitelerden olan Nijniy Novgorod Devlet Dilbilimi Üniversitesi, 29 yüksek öğretim programı ile dikkat çekmektedir. Öte yandan Nijniy Novgorod Devlet Dilbilimi Üniversitesi çatısı altında toplamda beş ayrı fakülte ve 19 akademik bölüm söz konusudur. Kültür enformasyon merkezleriyle de iyiden iyiye genişleyen okul bilhassa yabancı dil öğretimi konusunda ön plana çıkar.

Genel düzeyde Rusya üniversite fiyatları düşünüldüğü zaman oldukça cazip bir skalaya sahip olan Nijniy Novgorod Devlet Dilbilimi Üniversitesi, burs olanaklarıyla çok başarılı uluslararası öğrencileri bünyesinde toplamaktadır. Eğer siz de Rusya’da üniversite eğitimi almanın hayallerini kuruyorsanız yönünüzü Nijniy Novgorod Devlet Dilbilimi Üniversitesi’ne çevirebilir ve buradaki ayrıcalıklardan yararlanabilirsiniz.

Üniversite kapsamında başta Rusça olmak üzere İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, Sırpça, Türkçe, Çince ve Lehçe gibi dillere dair eğitimler almak olasıdır. Nijniy Novgorod Devlet Dilbilimi Üniversitesi’nde bugün 3 binden fazla öğrenci eğitim görür. Bu öğrencilerin dörtte birlik bölümünü açık öğretim öğrencileri oluşturur. Yabancı öğrencilerin geldikleri ülkeler arasında Çin, Türkiye, Almanya, İtalya ve İsviçre gibi ülkeler görece daha öndedir.

Çok modern ve teknik anlamda donanımlı sınıflarda eğitim olanağı sunan Nijniy Novgorod Devlet Dilbilimi Üniversitesi’nde eğitim eylül ayından başlar ve haziran ayından neticelenir. Öğrencilerin Rus kültürüyle tanışması ve buraya adapte olmaları adına üniversite yönetimi pek çok aktivite organize eder. Nijniy Novgorod Devlet Dilbilimi Üniversitesi’nin ana kütüphanesinde 400 binin üzerinde kitap ya da süreli yayın bulunur. Ayrıca üniversite öğrencileri bu kütüphaneye online olarak da erişim sağlayabilir.

Çok sayıda bilim insanını bünyesinde barındıran Nijniy Novgorod Devlet Dilbilimi Üniversitesi, dünyadaki pek çok üniversite ile karşılıklı olarak iş birliği anlaşmalarına imza atmıştır. Bu üniversiteler arasında Türkiye’de yer alan bazı üniversiteler de vardır. Köklü bir Rus şehrinin merkezinde konumlanması, bu özel üniversiteyi cazip kılan önemli nedenlerden sadece bir tanesidir.

VİDEO

BAŞVURU TARİHLERİ

Rusya üniversite başvuruları bölüme göre değişmekle birlikte genellikle nisan ayından ağustos ayına kadar devam eder, hazırlık bölümlerinde bazen eylül ayı sonuna kadar başvuru yapılabilmektedir. Bu üniversitede doğrudan lisans başvurusu yapacaksanız en geç haziran ayına kadar başvuru yapmanızı tavsiye etmekle beraber hazırlık başvurularınız için yaz sonuna kadar başvurular devam etmektedir. Başvuru, kabul, ödemeler, çeviriler, yurt başvurusu, Rusya eğitim vizesi ve diğer tüm prosedürler için ELT danışmanlarından profesyonel hizmet alabilir, varış öncesi ve sonrası tüm süreçleri danışmanınızla beraber takip edebilirsiniz.

BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI

Standart bir biçimde belirlenen kabul şartları dikkatli bir şekilde incelenmeli ve uygulanmalıdır. Rusya yüksek lisans başvurusu ya da lisans başvurusu yaparken talep edilen belgeler arasında bazı ufak farklar olacağını dikkate almalısınız.

Öncelikle Nijniy Novgorod Devlet Dilbilimi Üniversitesi içinde okumak istediğiniz eğitim programı seçmelisiniz. Her programa dair prosedürler ve izlenmesi gereken yol danışmanlarınız tarafından size iletilecek, notlarını ve başvuracağınız bölüm incelenerek tüm başvuru süreci sizin adınıza yönetilecektir. Gelecek yanıta bağlı olarak sizden hem vize, diploma gibi temel belgeler hem de sağlık belgesi benzeri belgeler talep edilmektedir.

RUSÇA HAZIRLIK

Nijniy Novgorod Devlet Dilbilimi Üniversitesi’nde okumaya hak kazanan öğrenciler ilk sene hazırlık fakültesinde özel bir eğitimden geçer ve sene sonunda yapılacak olan sınavı başarıyla tamamlayarak 1. sınıfa geçerler. İkinci dönemle beraber yabancı dil derslerinin dışında ek dersler almaya başlar. Bu dersler 1. sınıfta eğitim alacağınız bölüme göre değişir, böylece lisans eğitiminize hazırlanmanız için altyapınız oluşturulur. Rusça hazırlık sınıfları 12-18 kişiliktir ve haftanın 4 ya da 5 günü eğitim verilir. Nijniy Novgorod Devlet Dilbilimi Üniversitesi dilbilimi alanında çok gelişmiş bir okul olduğundan çok kaliteli bir hazırlık eğitimi verilmektedir.

BÖLÜMLER VE ÜCRETLER

Rusya’da üniversite fiyatları Türkiye’deki özel üniversitelere ve Avrupa ülkelerine nazaran oldukça uygundur. Nijniy Novgorod Devlet Dil Üniversitesi de lisans düzeyinde Rusça olarak çok uygun maliyetli programlar sunmaktadır.  Üniversitenin güncel bölümleri ve yıllık eğitim ücretlerini tablomuzdan inceleyebilirsiniz;

BölümSüreYıllık Eğitim Ücreti
Hazırlık Bölümleri
İngilizce Hazırlık1 Yıl4750$
Rusça Hazırlık1 Yıl4500$
Lisans Bölümleri
Uluslararası İlişkiler4 Yıl2200$
Halkla İlişkiler4 Yıl2200$
Kamu Yönetimi4 Yıl2200$
Uluslararası Ticaret4 Yıl2200$
Rus Dili ve Edebiyatı4 Yıl2000$
Gazetecilik4 Yıl2200$
Reklamcılık4 Yıl2200$
Uluslararası İşletme4 Yıl2200$
İşletme4 Yıl2200$
Ekonomi4 Yıl2200$

KONAKLAMA

Nijniy Novgorod Devlet Dilbilimi Üniversitesi, burada eğitim alma hakkına sahip olan öğrencilere yurt olanaklarını sunar. Yurtlar kampüse yaklaşık olarak 150 metre kadar uzaklıktadır. Odalar çoğunlukla 2 ya da 3 kişiliktir.

Ayrıca öğrencilerin güvenliğini sağlamak adına her kata kameralar yerleştirilmiştir. Yurtta öğrenciler ücretsiz şekilde internet olanağından yararlanabilir. Yurt ücretleri aylık ortalama 50$ – 80$ civardındadır ve ücretler dönemlik olarak ödenebilir. Yurt ücretine internet ve ısınma gibi giderler dahildir.

SPOR OLANAKLARI

Hem yurt içerisinde hem de ana kampüs alanında çok sayıda spor salonu bulunmaktadır. Rusya’nın resmi politikalarından bir tanesi de üniversiteler sayesinde sporu geniş alanlara yaymaktır. Zaten bu anlayışın meyveleri, ülke içinde lisanslı sporcu sayısına yansır. Hazırlık sınıfından başlamak üzere eğitiminizin sonuna dek, buradaki spor olanaklarından özgürce yararlanabilirsiniz. Bir dilbilimi üniversitesi olması sebebiyle diğer üniversiteler kadar geniş spor tesislerine sahip olmayan üniversitede eğitim alacak öğrencilerimiz, şehirdeki birçok spor olanağından da rahatlıkla faydalanabilirler.

ÖĞRENCİ YAŞAMI

Nijniy Novgorod şehri, Rusya’nın en eski şehirlerinden biridir. Bu nedenle de burada çok sayıda tarihi mekanla karşılaşmanız olasıdır. Volga bölgesinin başkenti olan Nijniy Novgorod, Rusya’nın da beşinci büyük şehri olarak geçer. Üniversite ve havaalanı arasında ulaşım sağlamak adına 46 numaralı otobüsü değerlendirebilirsiniz.

Aynı zamanda tren istasyonunu değerlendirmek istediğinizde Ploshad Sennya durağında inmelisiniz. Üniversite kampüsünde yer alan öğrenci kulüpleri şehre ve okula adapte olmak kadar sosyalleşmeniz için de önemli fırsatlar sunacaktır.

Öğrenci Birliği, LUNN Drama Kulübü, LUNN Gönüllü Birliği, LUNN Öğrencileri Spor Kulübü, LUNN Amigo Kulübü, Öğrenci Televizyonu, Dans Kulübü ya da Turist Kulübü, okul bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci oluşumlarından sadece bazılarıdır.

SOKAK GÖRÜNTÜSÜ

HARİTA