İngilterede Master Başvuru ve Kabul Koşulları

İngiltere’de yüksek lisans eğitimi almak için gerekli maddi olanaklara sahip olmak tek başına yeteli değildir. İngiliz üniversiteleri prestijli oldukları kadar seçicidir de. Bu üniversitelere yüksek lisans başvurusu yapabilmek, yüksek rekabet içinde kaliteli bir İngiliz üniversitesine kabul edilmek için gerekli donanıma sahip olmalı ve doğru yönlendirmelerle hareket etmelisiniz.

İngiltere’de yüksek lisans başvuru süreçleriniz, sahip olduğunuz yeterlilik ve donanımla doğrudan ilgilidir. Size en uygun yöntemin belirlenmesi için öncelikle aşağıdaki kategorileri incelemenizi, gerçekçi biçimde değerlendirmeli ve kategorinize karar vermelisiniz.

Kategori 1:

  • IELTS sınavına girdim, 6.5 ve üstü bir skor aldım.
  • Üniversite mezuniyet not ortalamam 2.50 ve üzeri.
  • Min 2 yıl iş deneyimim var. ( MBA için gerekli)

İngilterede yüksek lisans eğitimi için üniversitelere başvurunuz yapılabilir. Başvuru süreçleri ve ELT ile hangi üniversitelere doğrudan başvuru yapabileceğinizi görmek için tıklayınız.

Kategori 2:

  • IELTS sınavına girmedim ama Min 5.5 – 6.0 (Lower advanced) seviyesinde İngilizcem var. Kolej eğitimi aldım / üniversitede bölümümü İngilizce okudum.
  • Üniversite mezuniyet not ortalamam 2.50 ve üzeri.
  • Min. 2 yıl iş deneyimim yok. (MBA için gerekli)

Bir dönem (10 hafta) ön hazırlık eğitimi ardından İngilterede yüksek lisans başvurunuz yapılabilir. Alacak olduğunuz eğitimin içeriği, maliyetleri ve yerleştirilebileceğiniz üniversiteleri görmek için tıklayınız.

Kategori 3:

  • IELTS sınavına girmedim. Kolej eğitimi aldım / üniversitede bölümümü İngilizce okudum. IELTS 4.5 – 5.0 ( intermediate) seviyesinde İngilizcem var.
  • Üniversite mezuniyet not ortalamam 2.50’den az.
  • Min. 2 yıl iş deneyimim yok. (MBA için gerekli)

İki dönem (20 hafta) ön hazırlık eğitimi ardından İngilterede yüksek lisans başvurunuz yapılabilir. Alacak olduğunuz eğitimin içeriği, maliyetleri ve yerleştirilebileceğiniz üniversiteleri görmek için tıklayınız.

Kategori 4:

  • İngilizce bilgim çok az. Önce dil eğitimi almam gerekiyor.
  • Üniversite mezuniyet not ortalamam 2.50’den az.
  • Min. 2 yıl iş deneyimim yok. (MBA için gerekli)

Master için dil eğitimiyle başlayan bir ön hazırlık eğitimi ardından üniversitelere başvurunuz yapılabilir. Alacak olduğunuz eğitimin içeriği, süresi, maliyetleri ve yerleştirilebileceğiniz üniversiteleri görmek için tıklayınız.

Etiketler: , ,
yurtdışında eğitim
yurtdışı eğitim