Yaz Okulları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yaz Okulları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Yolculuk nasıl gerçekleşiyor?

ELT yaz okullarının çok büyük bir bölmünde yolculuk ücretleri toplam ücrete dahil edilmiştir. Öğrencilerimiz tarifeli uçuşlarla doğrudan gidecek oldukları şehre en yakın havaalanına indirilmektedir.
sayfa başına git..

Gidilen yerde karşılama yapılıyor mu?

Evet. Tüm ELT okulları bu servisi vermekte, öğrencileri hava alanında karşılayıp, okula götürmektedir.
sayfa başına git..

Öğrenciler giderken yanına ne almalıdır?

İki ya da üç hafta süren yaz okulu programı boyunca öğrenciler çeşitli, aktivite ve gezilere katıldıkları için, yanlarında bol miktarda spor kıyafetler ve iç çamaşırı götürmelidir. Buna ek olarak, özellikle İngiltere’de yaz ayının ortasında bile yağmur yağabileceği gözönünde bulundurularak, bavul hazırlanmalıdır. Öğrencinin bavulunda bulunması gerekenleri şöyle listeleyebiliriz: Her gün için bir çift çorap, 1 çift spor ayakkabısı, 1 çift terlik, İç çamaşırı, 7-8 adet T-shirt, 1 adet kazak ya da sweat shirt (kötü halar için), yağmurluk ya da ince bir mont, küçük sırt çantası, muhtelif bireysel temizlik ve bakım malzemeleri (diş fırçası vs).
sayfa başına git..

Öğrenci ne kadar cep harçlığı götürmelidir?

Tüm okullarımızda standart gezi ve faaliyet programları fiyata dahildir. Ancak öğrencilerin bireysel özel ihtiyaçları, katılmak istedikleri ekstra faaliyet ve geziler vs. içim yanlarında haftalık olarak İngiltere için: 60-70 GBP, ABD için: 70-100 USD, Avrupa ülkeleri içinse 70-100 Euro götürmelerini tavsiye ediyoruz.
sayfa başına git..

Konaklama nerelerde yapılıyor?

Konaklama genellikle iki farklı seçeneğe bağlıdır.
Aile Yanı Konaklama:
Bu seçenekte çocuklar, güvenlik kontrolü yapılmış aileler yanında tek ya da iki kişilik odalarda konaklarlar. Odaların standart ölçülerde olması ve odalarda yatak, dolap, çalışma masası gibi temel mobilyaların olması zorunludur. Ev sahibi aileler misafir ettikleri öğrenciler için sabah kahvaltılarını ve akşam yemeklerini hazırlarlar. Yemek listelerinin hazırlanmasında çocukların yaşları, alerjileri ve dini kısıtlamaları mutlaka göz önüne alınmaktadır.
Özellikle 12 yaş ve üzeri gruplar için aile yanı konaklama çok idealdir. Aile yanı konaklama sisteminde öğrencilerin hiçbir güvenlik sorunu olmamaktadır. Yaş grubuna ve yerleşim merkezine göre değişmekle birlikte, bazen öğrencilere okula servisi tahsis edilir, bazen de öğrencilerin kısa olan mesafesi yürümeleri istenir. Aile yanı konaklamada odalar genellikle tek ya da çift kişilik olur. Bazı evlerde odadaki yatak sayısı 3 e çıkabilmektedir. Aile yanında konaklayan öğrencilere genellikle farklı ülkelerden oda arkadaşı verilir, bu sayede öğrencinin İngilizce’yi daha aktif kullanması sağlanır. Öğrenciler sabah kahvaltılarını ve akşam yemeklerini yanlarında kaldıkları ailelerle yerler. Öğrencilerin beraber yaşadıkları ailelerin ev kurallarına uygun hareket etmeleri istenir ve eve giriş çıkış saatleri aile tarafından takip edilerek ilgili program sorumlusuna iletilir.

Öğrenci yurdu / Resdidance:
Konaklama için bir diğer alternatif ise öğrencilere toplu konaklama imkanı veren yurt tipi konaklamadır. Bunun için okullar genellikle üniversite yurtlarını ya da özel öğrenci yurtlarını kullanırlar. Bu sistemde öğrenciler, program fiyatına göre 1-8 kişilik odalarda kalırlar. Kız ve erkek öğrencilerin ayrı odalarda konakladığı bu sistemde tüm öğünleri de bu yurtlar hazırlar. Yemek listelerinin hazırlanmasında çocukların yaşları, alerjileri ve dini kısıtlamaları mutlaka göz önüne alınmaktadır.

Yurtlarda oda yapıları değişiklik gösterir. Çok az sayıdaki yurtta tek kişilik oda bulunabilmektedir. 2-3 kişilik odaları olan yurtlar genellikle çoğunluktadır. Bazı yurtlar ise daha çok yataklı odalar içerie, bu yurtlarda yatak sayısı 8-10 arasında olabilir. Bazı yurtlarda odalarda hem banyo hem tuvalet bulunurken, bazı yurt odalarında sadece lavabo bulunur, tuvalet ve banyo, her kattaki odalar tarafından ortak kullanılır. Yurt yapısı program ücretini doğrudan etkileyen en önemli faktörlerden biridir.

Yurtlarda genellikle kız ve erkek öğrenciler ayrı tutulur. Çoğu zaman değişik katlar verilirken, bazı yurtlarda ise kız ve erkek öğrencilere farklı odalar verilir. Oda arkadaşları genellikle farklı ülkelerden öğrencilerden oluşturulur. Bunda amaç, öğrencilerin kendi dillerinden çok, İngilizce kullanmaya zorlanmalarıdır.
Güvenlik uygulamaları nelerdir?
ELT olarak okul seçimimizi yaparken en önem verdiğimiz nokta okulun öğrenciler için sağladığı güvenlik ve sigorta tedbirleridir. Tüm ELT okullarında öğrenciler programa katıldıkları sürece sigortalandırılır. Bunun yanı sıra okullarımız özellikle yurtta kalan öğrencilere 24 saat gözetmen vermekte ve özel güvenlik servisi kullanmaktadır. Aile yanında kalan öğrencilerimizin ise eve giriş çıkış saatleri program yöneticileri tarafından sıkı olarak kontrol edilmekte ve gerekirse aile tarafından da rapor verilmektedir.

Bunlara ek olarak ELT, grup olarak kayıt yaptıran öğrencilerine kendi okullarından bir gurup lideri öğretmen tahsis etmektedir. Acil durumlarda temsilcilerimize 24 saat ulaşabilir ve bilgi alabilirsiniz.
sayfa başına git..

Öğrencilerin başında bir gurup lideri olacak mı?

Evet. Grup olarak giden öğrencilerimize, kendi okullarından bir öğretmenin liderlik etmesini sağlıyoruz. Bazen bireysel kayıt yaptıran öğrencilerinizden gruplar oluşturup, bu gruplara da bir ELT danışmanını grup lideri olarak atıyoruz. Eğer öğrenci tek başına gidiyorsa, o zaman öğrencinin kontrol ve yönlendirmeleri okulun aktivite ve öğrenci sorumluları tarafından organize edilmektedir. Grup liderleri, programın başından sonuna kadar, gruplarındaki tüm öğrencilerin gözetim altında tutmakta, öğrencilerin bireysel sorun ve ihtiyaçlarının karşılanmasında okul yetkililerine tercümanlık, yardımcılık ve danışmanlık hizmeti vermektedir.
sayfa başına git..

Öğrencilerle iletişim nasıl sağlanıyor?

Özellike son yıllarda öğrencilerle olan iletişimde aileler genellikle cep telefonlarını tercih etmektedir. Öğrencinin cep telefonu gidecek olduğu ülkelerin hepsinde çalışmaktadır. Ancak bunun için mutlaka önceden telefon şebekenizi uluslararası görüşmelere açtırmalısınız. Buna ek olarak, eğer öğrenci aile yanında konaklıyor ise, kendisine konakladığı ailenin ev telefonundan ulaşabilir, ya da not bırakabilirsiniz. Ev telefonundan öğrencinin evini araması ise ücret karşılığında olacaktır. Aile yanı konaklama tercih eden öğrencilerin iletişim bilgileri, ailelerine bir hafta öncesinden bildirilmektedir. Yurtlarda kalan öğrenciler ise ailelerini kendilerine tahsis edilen ankesörlü telefonlar aracılığıyla arayabilirler. Bunlara ek olarak, acil durumlarda grup liderlerimiz de iletişim kurulmasına doğrudan yardımcı olmaktadır.
sayfa başına git..

Öğünler ve beslenme ile ilgili uygulamalar nelerdir?

ELT yaz okullarında tüm öğünler program fiyatlarına dahildir. Öğrencilerimize sabah kahvaltıları, öğle yemekleri va akşam yemekleri program dahilinde ücretsiz olarak verilmektedir. Aile yanında kalan öğrenciler sabah kahvaltılarını ve akşam yemeklerini aile ile beraber yemektedirler. Aileler, Türk öğrencilerin yemek ve beslenme alışkanlıkları hakkında önceden bilgilendirilmekte, yemekler domuz eti vd ürünler kullanılmamaktadır. Ancak hemen hatırlatmak gerekir ki, aileler öğünlerin hazırlanmasında o ülkenin standartlarını ve tarzını kullanırlar ve bazen yemekler pek de bizim ağız tadımıza uygun olmayabilir. Kahvaltılar, genellikle çay, süt, portakal suyu, mısır gevreği, reçel, tereyağ, kızarmış ekmek ve meyveden çeşitlerinden seçilir. Öğlen saatlerinde öğrenciler okulda olacakları için öğle yemeklerinde genellikle kumanya tarzı (packed lunch) bir yöntem uygulanır. Öğrencilere içinde tavuklu, ton balıklı, peynirli, sandviç veya pizza, meyve suyu, çikolata, kek, kraker, meyve gibi yiyecek ve içecek bulunan paketler verilir. Aile yanında kalan öğrenciler, akşam yemekleri için, ailenin belirlediği saatlerde, genellikle 18:00 – 19:00 arası eve giderler. Yurtlarda tüm öğünler açık büfe şeklinde verilir.
sayfa başına git..

Yabancı dil eğitimi ve sınıfların oluşturulması hakkında bilgi verir misiniz?

Yaz okullarımıza katılan öğrencilerimiz ilk gün yapılan seviye tespit sınavından sonra kendilerine en uygun olan karma gruplarda eğitime alınırlar. Grupların çok uluslu yapısının bozulmamasına özellikle önem verilmektedir. Hatta okullarımızın birçoğu bu nedenle sıkı ülke kotaları uygulamakta, her bir ülkeden belirli bir sayının üstünde öğrenci almamaktadır. Sınıflardaki öğrencilerin de ülkelere göre dağılımının ve çeşitlendirmesinin yapılması en önemli uygulamalardandır. Bu uygulama da program kalitesini ve fiyatını doğrudan etkileyen faktörlerdendir.

Eğitim okula göre değişmekle birlikte genellikle haftada 15-20 saat ders verilmektedir. Bir ders 45 – 50 dakika sürer. Yaz okullarında konuşma becerilerini geliştirmeye yönelik bir eğitim programı uygulanmaktadır. Bunun yanısıra İngilizce eğitiminin önemli parçaları olan diğer üç beceri; okuma, yazma ve dinleme üzerine de çalışmalar yapılır. İngiltere’deki okullar genellikle dil eğitiminde iletişim ekolünü (communicative approach) tercih ederler. Bu sistemde öğrenciler dili sürekli bir uygulama ortamında, eğlenceli aktiviteler ve öğretici oyunlar desteğiyle, etkileşimli olarak öğrenirler.
sayfa başına git..

Katılan öğrencilerin yabancı dil bilgisinde nasıl bir ilerleme oluyor?

Yaz okullarında verilen eğitim süresi birkaç haftalık olmasına rağmen, öğrenciler üzedrinde çok olumlu etkiler bıraktığı konusunda birçok İngilizce öğretmeni fikir birliğine varmaktadır. Her nekadar öğrenciler okul dönemi boyunca sıkı bir İNGİLİZCE EĞİTİMİ ALIYOR olsalar da, bu bir kaç haftalık yurtdışı aktivitesi, öğrencilerin okulda almış oldukları gramere dayalı eğitime “hayat vermektedir”.
sayfa başına git..

Öğrencilerin Türkiye’ye dönüşü nasıl organize ediliyor?

Program genellikle Cumartesi günleri sona erer. Bir veda partisinin ardından öğrenciler grup olarak havalimanına götürülür ve yolcu edilirler.
sayfa başına git..

Vize işlemleri nasıl yapılır?

Öğrencilerin tüm vize işlemleri ELT tarafından yapılır. Ancak bunun için, aileler veya grup liderleri kurs başlamadan en az 2 hafta, tercihen 4 hafta önce, şu belgeleri kurumumuza teslim etmiş olmalıdırlar: En az 6 ay geçerliliği olan pasaport, 3 adet arka fonu beyaz olan vesikalık resim, bir adet ebeveynlerden muvafakatname, Türkiye’deki okulundan öğrenci belgesi, baba ve anne adına banka cüzdan fotokopisi (en az 1500 Sterlin veya 2300 Dolar ya da 1, 500 YTL olmalıdır), aile reisi çalışıyor ise maaş bordrosu, iş yeri sahibi ise vergi levha fotokopisi, ticaret faaliyet belgesi ve adına tapuların fotokopisi.
sayfa başına git..

Kurs iptal şartları nelerdir?

Her ne sebeple olursa olsun, kursunuzu iptal etmek durumunda kalırsanız, ELT’ye derhal yazıyla bildirmeniz gerekmektedir.
İptal halinde,

  • Varış gününüzden 30 gün önce, yalnızca depozit ücreti kaybı,
  • Varış gününüzden 30 günden daha az bir zaman önce, kurs ücretinin tamamının ödenmesi söz konusudur. Kurs ücretinin tamamını ödememiş öğrenciler de aynı koşullar altında ELT’ye borçlu olacaklardır.
  • Nedeni ne olursa olsun, kurs başladıktan sonra, süre bitmeden kursu bırakmak isteyen öğrencilere herhangi bir iade yapılmaz. Ulaşımla ilgili oluşabilecek ek giderler yine öğrenci tarafından karşılanır.

sayfa başına git..

Şikayetler için

Çocuğunuzun kurs merkezinde herhangi bir sorunla karşılaşırsa, lütfen bizimle temasa geçiniz. ELT okul yönetimi ve grup lideri ile iletişime geçerek tatmin edici bir çözüm bulabilmek için, elinden gelen her şeyi yapacaktır.
sayfa başına git..