Grup Yaz Okulları

Grup Yaz Okulları

ELT Yaz okulu Organizasyonlarını Başarılı Kılan Standart ve Prensiplerimiz

2000 yılından beri faaliyet gösteren ELT Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, diğer alanlarda olduğu gibi yaz okulu organizasyonlarında da uyguladığı kalite standartları ve profesyonel hizmet anlayışıyla takdir toplamaktadır. Hiçbir başarı tesadüfü değildir. ELT’yi yaz okulu programlarında başarılı ve kaliteli kılan standart ve prensipler kısaca aşağıdaki gibidir.

  1. Okullara özel paket hazırlanması
  2. Okulların seçilmesi
  3. Dil eğitimi
  4. Yolculuk, karşılama ve transferler
  5. Grup liderleri
  6. Konaklama
  7. Beslenme
  8. Güvenlik
  9. Oryantasyon eğitimi
  10. Sigorta ve acil durum uygulamaları
  11. Süreç yönetimi ve iletişim

1- Okullara özel paket hazırlanması
ELT her ihtiyaca ve bütçeye uygun standartlarda yaz okulu seçenekleri oluşturabilmektedir. Okulunuz için en uygun yaz okulu paketinin oluşturulmasında ELT size çok net ve doğru bir yaklaşımla hizmet veriyor. Yaz okulu organizasyonlarının tek bir fiyatı yoktur. Aynı turistik tatil paketlerinin oluşturulması gibi, yaz okulu paketlerinin fiyatını da birden çok kritere göre yapacağınız seçimler belirleyecektir. Yaz okulu paketinin fiyatını belirleyen ve değiştiren etmenler aşağıdaki gibidir.

  1. Dönem: Varış ve dönüş tarihleri.
  2. Uçak bileti rezervasyon tarihi
  3. Konaklama tercihi: Aile yanı ya da yurt tipi.
  4. Konaklama kalitesi: Oda yapısı, tuvalet ve banyo paylaşımı, bina kalitesi
  5. Lokasyon ve okul tercihi
  6. Catering kalitesi ve özel catering talepleri
  7. Aktivite / Gezi çeşitliliği, aktivite içerikleri, extralar
  8. Ders yoğunluğu
  9. Ekstra grup lideri sayısı

Okulunuza özel yaz okulu paketi ve fiyatı oluşturulmasında ELT yetkilileri sizinle bir toplantı yapacaklar, bu kriterlerin tümünü ve okulunuzun tercihlerini göz önünde bulundurarak size en uygun paketleri oluşturacaklardır.

2- Okulların seçilmesi
ELT yurt dışında en geniş okul ve organizasyon ağına sahip kuruluşlardan biridir. Bu büyük network içinde, Türkiye’deki okullarımız ve öğrencilerimizin beklentilerine ve ihtiyaçlarına en uygun okulların seçimine büyük bir özen gösterilmektedir. Okul seçiminde dikkat edilen en önemli kriterlerimiz;

  • Akreditasyon
  • Sektörel referanslar
  • Ülke ve milliyet çeşitliliğinin sağlanması
  • Konaklama standartlarına uygunluk

Sezon listesine alınan okullarımız ELT yetkilileri tarafından ziyaret ve kontrol edilmekte, aranan şartların sağlandığı bizzat kontrol edilmektedir.

3- Dil eğitimi
Okullarımızda uygulanan dil eğitimi o ülkenin yetkili akreditasyon kurumu (örn. İngiltere’de British Council) tarafından onaylıdır. Sınıflar seviyelere göre ayrılır ve öğrencilerimiz ilk gün yapılan seviye tespit sınavına göre seviye gruplarına ayrılırlar.

Ders verimliliğinin artması için sınıflarda çok uluslu ortamın oluşmasına önemle dikkat edilmektedir. Okullarımızın birçoğunda sıkı ülke kotaları uygulanmakta, bir ülkeden belirli bir sayının üstünde öğrenci almamaktadır. Sınıflardaki öğrencilerin ülkelere göre dağılımının ve çeşitlendirmesinin yapılması program kalitesini ve fiyatını doğrudan etkileyen faktörlerdendir.

Eğitim okula göre değişmekle birlikte genellikle haftada 15-20 saat ders verilmektedir. Bir ders 45 – 50 dakika sürer. Yaz okullarında konuşma becerilerini geliştirmeye yönelik bir eğitim programı uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra İngilizce eğitiminin önemli parçaları olan diğer üç beceri; okuma, yazma ve dinleme üzerine de çalışmalar yapılır. İngiltere’deki okullar genellikle dil eğitiminde iletişim ekolünü (communicative approach) tercih ederler. Bu sistemde öğrenciler dili sürekli bir uygulama ortamında, eğlenceli aktiviteler ve öğretici oyunlar desteğiyle, etkileşimli olarak öğrenirler.

Yaz okullarında verilen eğitim süresi birkaç haftalık olmasına rağmen, öğrenciler üzerinde çok olumlu etkiler bıraktığı konusunda birçok İngilizce öğretmeni fikir birliğine varmaktadır. Her ne kadar öğrenciler okul dönemi boyunca sıkı bir İngilizce eğitimi alıyor olsalar da, bu bir kaç haftalık yurt dışı aktivitesi, öğrencilerin okulda almış oldukları eğitime “hayat vermekte’’, öğrencilere yabancı dilde iletişim kurabilme özgüveni kazandırmaktadır.

4- Yolculuk, karşılama ve transferler
Öğrencilerimizin uçuş organizasyonları TURSAB üyesi bir partner kuruluşumuzun desteği ile profesyonel, kaliteli ve güvenli biçimde organize edilmektedir. Uçuşlar tarifeli seferler ile yapılmaktadır. Öğrencilerimiz havaalanında ELT yetkilileri tarafından karşılanmakta, grup olarak gümrük ve pasaport işlemleri tamamlanarak uçağa alınmaktadır. Varış noktasında grubumuz ELT ve okul yetkilileri tarafından karşılanarak, ilgili okula transferleri güvenle yapılmaktadır.

5- Grup liderleri
Grup liderleri yaz okulu programının başarısı için çok önemlidir. Genel olarak kabul gören standart uygulama gereği, her 10 öğrenci için okuldan bir grup lideri öğrencilerin başında grup lideri olarak gönderilmektedir. Okuldan talep gelmesi durumunda grup lideri sayısı arttırılabilmektedir. Grup liderinin uçuş, konaklama, beslenme, transferler ve aktiviteler dahil tüm masrafları ELT tarafından karşılanmakta, ayrıca grup liderlerine acil ihtiyaçların karşılanması için haftalık cep harçlığı tahsis edilmektedir.

Grup liderlerinin görev ve sorumlulukları gidecekleri okul ve lokasyona göre değişebilmektedir. Bu sorumluluklar ayrı bir oryantasyon kitapçığı ile tanımlanmakta, varış öncesi grup liderlerine sunulmaktadır. Grup liderlerine ayrıca bölge sorumlusu olan ELT temsilcileri de destek vermekte, karşılaşılabilecek sorunların çözümünde grup liderleri yalnız bırakılmamaktadır.

6- Konaklama
Öğrencilerimize yaş gruplarına göre 2 tip konaklama seçeneği sunulur. Aile yanı konaklama ya da yurt konaklaması. Her iki konaklama seçeneğinde de öğrencilerin güvenlik ve beslenme düzenleri öncelikle dikkat edilen unsurlardır.

a) Aile yanı konaklama
Bu seçenekte çocuklar, güvenlik kontrolü yapılmış aileler yanında tek ya da iki kişilik odalarda konaklarlar. Odaların standart ölçülerde olması ve odalarda yatak, dolap, çalışma masası gibi temel mobilyaların olması zorunludur. Ev sahibi aileler misafir ettikleri öğrenciler için sabah kahvaltılarını ve akşam yemeklerini hazırlar. Yemek listelerinin hazırlanmasında çocukların yaşları, alerjileri ve gıda tercihleri mutlaka göz önüne alınmaktadır.

Aile yanında konaklayan öğrencilere genellikle farklı ülkelerden oda arkadaşı verilir, bu sayede öğrencinin İngilizce’yi daha aktif kullanması sağlanır. Öğrenciler sabah kahvaltılarını ve akşam yemeklerini yanlarında kaldıkları ailelerle yerler. Öğrencilerin beraber yaşadıkları ailelerin ev kurallarına uygun hareket etmeleri istenir ve eve giriş çıkış saatleri aile tarafından takip edilerek ilgili program sorumlusuna iletilir.

b) Yurt tipi konaklama
Konaklama için bir diğer alternatif ise öğrencilere toplu konaklama imkanı veren yurt tipi konaklamadır. Bunun için okullar genellikle üniversite yurtlarını ya da özel öğrenci yurtlarını kullanırlar. Yurtlarda oda yapıları değişiklik gösterir. Çok az sayıdaki yurtta tek kişilik oda bulunabilmektedir. 2-3 kişilik odaları olan yurtlar genellikle çoğunluktadır. Bazı yurtlar ise daha çok yataklı odalar içerir, bu yurtlarda yatak sayısı 8-10 arasında olabilir. Bazı yurtlarda odalarda hem banyo hem tuvalet bulunurken, bazı yurt odalarında sadece lavabo bulunur, tuvalet ve banyo, her kattaki odalar tarafından ortak kullanılır. Yurt yapısı ve kalitesi program ücretini doğrudan etkileyen en önemli faktörlerden biridir.

Yurtlarda kız ve erkek öğrenciler ayrı tutulur. Çoğu zaman farklı kat ya da koridor verilirken, bazı yurtlarda ise kız ve erkek öğrencilere farklı odalar verilir. Oda arkadaşları genellikle farklı ülkelerden öğrencilerden oluşturulur. Bunda amaç, öğrencilerin kendi dillerinden çok, İngilizce kullanmaya zorlanmalarıdır.

7- Beslenme
Yaz Okulu programlarında 3 öğün yemek, belirli saatlerde, okul yemekhanelerinde öğrencilere açık büfe şeklinde sunulmaktadır. Ülkenin kendi mutfağı ile dünya mutfağı sentezlenmektedir. Özel diyet takip eden öğrenciler önceden ELT ile temasa geçip bu durumu bildirmelidir. Okulların yemek politikaları, gelecek öğrencilerin dini, kültürel ve mevsimsel taleplerine göre ELT tarafından programlanmaktadır. Gezi aktivitesi olan günlerde ise öğrencilere kumanya verilmektedir.

8- Güvenlik
ELT yaz okulu programlarında güvenlik çok önemlidir ve mutlaka önceden her okulun güvenlik politikaları sıkı biçimde takip edilmektedir. ELT yaz okulu programlarında öğrencilerin kaldıkları okul kampüsleri 24 saat güvenlik sağlar. Bina ve kat girişleri güvelik görevlileri ya da şifreli sistemlerle açılıp kapanmaktadır. Akşam 22.30’da günün programı sonlanmaktadır. Çocuklar 23.00’da odalarına geçmekte ve yoklama alınmaktadır. Bu saatten sonra yurt binası dışına çıkışlara izin verilmez.

9- Oryantasyon eğitimi
Yolculuk öncesinde tüm öğrencilerimize ve velilerine oryantasyon eğitimi verilir. Gidiş ve dönüş yolculukları, transferler, okula varış, odalara yerleşme, ilk gün seviye sınavı, kampüs tanıma, günlük program,yarım gün ve tam gün geziler, okulda yapılabilecek spor ve aktivite bilgileri, grup lideri tanıtımı ve bilgilendirilmesi yapılır, öğrenci ve velilerin tüm soruları detaylı olarak cevaplandırılır. Ayrıca her öğrenciye bir öğrenci el kitapçığı verilir. Öğrenci bu kitapçıkta seyahati ile ilgili gereksinimi olacak her türlü bilgiyi bulabilir.

10- Sigorta ve acil durum uygulamaları
Program boyunca öğrencilerimizin güvenliğini temin amacıyla birçok tedbir alınmaktadır. Her öğrencimize kaza ve seyahat sigortası yapılır. Grup liderlerine acil durumlarda nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi ve eğitim verilir. Bunun yanı sıra okullarımız özellikle yurtta kalan öğrencilere 24 saat gözetmen vermekte ve özel güvenlik servisi kullanmaktadır. Aile yanında kalan öğrencilerimizin ise eve giriş çıkış saatleri program yöneticileri tarafından sıkı olarak kontrol edilmekte ve gerekirse aile tarafından da rapor verilmektedir.

ELT yaz boyunca organizasyon yaptığı ülkelerde bölge temsilciliği bulundurmaktadır. Her grup lideri, ihtiyaç durumunda ilgili bölgeden sorumlu olan ELT yetkilisinden destek alabilmektedir.

11- Süreç yönetimi ve iletişim
Okulunuzda ELT yaz okulu programının tanıtılmaya başlandığı günden, öğrencilerin Türkiye’ye dönüş yapacakları güne kadar olan tüm süreçler, ELT tarafından son teknoloji ürünü yazılımlar kullanılarak oluşturulmakta ve yönetilmekte; öğrenciler, grup liderleri, okul yöneticileri ve velilere tüm süreçlerle ilgili olarak anlık raporlama, bilgilendirme ya da görevlendirme yapılmaktadır. ELT yaz okulu organizasyonlarında hiç bir şey şansa bırakılmaz ve tüm süreçler önceden planlanarak, profesyonelce tamamlanır.